Onderzoek je eigen breincodes

Werken aan inclusie is belangrijk maar het gaat niet vanzelf. De breincodes die we allemaal hebben zitten ons soms in de weg. We zitten in onze eigen bubbel en het kost moeite om daar uit te stappen.

In deze workshop van Stichting School & Veiligheid onderzoek je je eigen breincodes en hoe dat brein inclusie kan tegenwerken. Ervaar hoe je hiermee kunt omgaan en laat je inspireren met praktische werkvormen om in gesprek te gaan met je studenten over een inclusieve sfeer in de klas met jouw studenten.

Speciaal voor deze campagne biedt Stichting School & Veiligheid drie gratis workshops aan voor maximaal 20 docenten per sessie.

Wil jij op één van de volgende data meedoen?

Data: Donderdag 4 maart | Maandag 8 maart | Donderdag 11 maart 2021
Tijd: 14.30 – 16.30 uur
Meld je aan

Unlocking the Code

Nora el Abdouni en Mohammed Jaouna, van Unlocking the Code, geven deze workshop namens School & Veiligheid.

Unlocking the Code brengt leeractiviteiten op de markt en biedt advies-/ verandertrajecten aan om het onderwerp inclusie en (meer) diversiteit binnen organisaties op de agenda te krijgen en/of deze op de agenda te houden. Ze hanteren daarbij vier leidende principes:
– Leren is leuk
– Warm waar mogelijk, confronterend waar nodig
– Iedereen is aan zet
– Praktisch toepasbaar.

Over School & Veiligheid

Leerlingen en studenten hebben een veilige schoolomgeving nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Stichting School & Veiligheid ondersteunt en stimuleert scholen daarbij, in opdracht van het ministerie van OCW. Dit doen wij door het geven van actuele informatie en deskundig advies via de website, trainingen, conferenties en de helpdesk.

Deel dit artikel met collega’s

Geïnteresseerd in meer trainingen?

Klik hier