Game: Open deur?!

Open deur?! is een nieuwe scenariobased game, ontwikkeld door de Anne Frank Stichting speciaal voor studenten in het mbo (niveau 1 t/m 4).
Omgaan met diversiteit staat centraal. Via de game oefent de student op een laagdrempelige manier contact te maken en open te staan voor de ander. Gender, etniciteit en religie komen aan bod. Open deur?! is goed inzetbaar bij Loopbaan & Burgerschap, maar ook in het reguliere curriculum.

Kruip in de huid van Stephen, een student van 19 jaar die voor zijn deur een pakketje vindt. Hij heeft 24 uur de tijd om het pakketje bij de juiste bewoner te bezorgen. Tijdens zijn zoektocht maakt hij kennis met zeer diverse bewoners van een flat. Hoe deze kennismaking verloopt en de keuzes die hij maakt in het gesprek bepaalt de speler.

Gedurende de game kom je erachter dat je met een open houding en oprechte interesse écht in verbinding kunt komen met een ander. Belangrijke vaardigheden die ook in het dagelijkse leven en tijdens stage goed van pas komen.

Kijk hier voor uitleg over de game Open deur?!

 

Bekijk hier het lesmateriaal

 

Over Anne Frank Stichting

De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal en haar werk wereldwijd onder de aandacht, mede ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Deel dit artikel met collega’s

Geïnteresseerd in meer lesmateriaal?

Kijk hier