Leestip: De inclusiemarathon

Leestip: De inclusiemarathon.

Over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer

In steeds meer organisaties groeit het besef dat diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk zijn en een organisatie veel kunnen opleveren, ook in het onderwijs.

Maar hoe zet je dat besef om in actie? Hoe voorkom je dat het bij holle woorden en flitsende diversiteitsstatements blijft?

“In De inclusiemarathon interviewen auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaringen in het werkveld van diversiteit en inclusie. Ze vertellen over de hobbels waar ze tegenaan lopen en over hun aanpak. Het maakt van De inclusiemarathon een onthullend boek over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.”

De kennis en ervaringen die in dit boek zijn uitgewerkt, zijn ook interessant en van meerwaarde voor het onderwijs. Een school is immers ook een organisatie. Een organisatie die fungeert als oefenplaats voor leerlingen en studenten voor het leven in en deelnemen aan de pluriforme samenleving. Daarmee kan een school worden gezien als een organisatie waarin het extra belangrijk is om naar diversiteit en inclusie te streven.

Over Diversity media

Diversity Media verbindt werelden met als doel bij te dragen aan diverse & inclusieve media, organisaties en onderwijs. We geloven in de kracht van een diverse en inclusieve samenleving, waarin verschillen tussen mensen worden omarmd en overeenkomsten versterkt.

Deel dit artikel met collega’s

Geïnteresseerd in meer inspiratie?

Kijk hier