Masterclass door Birgit Pfeifer: Verschillen waarderen

Hoe creëer je een school waarin elke leerling of student zich gezien, welkom en gehoord voelt?

Online masterclass door Birgit Pfeifer

Maandag 21 maart 2022

Van 15.30 tot 17.00 uur

 

Verschillen waarderen

Over diversiteit en inclusie in het onderwijs

Van docenten wordt gevraagd om verschillende meningen, achtergronden en levensbeschouwingen van hun leerlingen/studenten een plek te geven. Daarbij is het belangrijk dat alle verhalen gehoord moeten worden. Maar als alles gezegd mag worden, hoe gaan we dan om met leerlingen/studenten die zich daardoor niet meer veilig of gelijkwaardig voelen?

Om jongeren het gevoel te kunnen geven dat je mag zijn wie je bent, dat je gezien bent en gehoord is het van belang dat je als docent een inclusive space weet te creëren. In een inclusive space voelen mensen zich veilig en dapper genoeg om hun eigen verhaal te delen, ook als het schuurt en oncomfortabel voelt. In dit webinar van Birgit Pfeifer ervaar je een aantal werkvormen die je helpen om een inclusive space te creëren. Dit doe je aan de hand van je eigen verhalen.

meer informatie over de masterclass

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk voor deze masterclass. 

 

Over Birgit Pfeifer

Birgit Pfeifer is geboren en getogen in Oostenrijk. Ze heeft daar godsdienstwetenschappen en germanistiek gestudeerd en als journalist en persvoorlichter gewerkt. Sinds 1993 leeft zij in Nederland. Op dit moment werkt zij voor 50% als hoofddocent sociale veiligheid bij de lerarenopleidingen van Windesheim en voor 50% als practor Verschillen Waarderen voor een federatie van zeven MBO instellingen. Als practor helpt ze scholen met vraagstukken rondom diversiteit en inclusie door onderzoek te doen en professionaliserings- en leiderschapstrajecten te ontwikkelen en uit te voeren.

Deel dit artikel met collega’s

Geïnteresseerd in meer activiteiten?

Kijk hier