Speciaal voor de campagne Samen zijn wij iedereen heeft Movies that Matter een selectie gemaakt van drie films, die je kunt inzetten om thema’s bespreekbaar te maken die inclusie en gelijkwaardig participeren in de weg staan.

Film in de Klas

Via een online zoekmachine biedt Movies that Matter (online) films met maatschappelijke thema’s aan. Bij een deel van de films is ook online lesmateriaal op LessonUp ontwikkeld. Via de zoekmachine op de website van Movies that Matter vind je gemakkelijk een film die past bij jouw klas, niveau en vak.

Pizza Verdi

Pizza Verdi is een spannende korte speelfilm, die de kijker confronteert met zijn of haar eigen vooroordelen. Deze film over stereotyperingen, vooroordelen en beeldvorming sluit zeer goed aan bij maatschappijleer, burgerschapsvorming en mediawijsheid.

Meer informatie over deze film

Night

Wanneer vier vriendinnen met verschillende culturele achtergronden samen uitgaan naar een hippe club, verandert hun relatie nadat ze een ongemakkelijke interactie met de bouncer van de club hebben.

Meer informatie over deze film

 

An Occurence at Arverne

In An Occurrence at Arverne volgen we een man die een kort bezoek brengt aan een leeg huis. Al snel wordt duidelijk dat het alledaagse niet zonder gevaar is, als je niet wit bent.

Meer informatie over deze film

Online programma Movies that Matter met korting

Haal Movies that Matter naar je klas met onze twee online filmprogramma’s met verdieping. Samen met IFFR en IDFA heeft Movies that Matter in 2022 twee bijzondere online programma’s ontwikkeld voor in de klas. Deze programma’s bestaan uit film, verdiepingsprogramma en lesmateriaal.

Speciaal voor deze campagneweek zijn de kosten voor beide programma’s €3,- per leerling (normaal €4,- per leerling).

Aanmelden kan door een mail te sturen naar educatie@moviesthatmatter.nl ovv Aanmelding online programma campagneweek Samen zijn wij iedereen.

Meer informatie over het programma

 

Over Movies that Matter

Movies that Matter biedt toegankelijke films aan over maatschappelijke thema’s met inspirerend lesmateriaal. Denk aan thema’s als etnisch profileren, oorlog, vluchten en lgbtq+. Ze doen dit door middel van filmvertoningen op school, in bioscopen en op het Movies that Matter Festival.

Deel dit artikel met collega’s

Geïnteresseerd in meer activiteiten?

Kijk hier