Masterclass “De kracht van het ongemakkelijke gesprek”

Speciaal voor de campagne ‘Samen zijn wij iedereen’ biedt Stichting School & Veiligheid samen met Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie een masterclass aan.

De kracht van het ongemakkelijke gesprek

door Carm Barten

Dinsdag 22 maart

15:30 – 17:00 uur

Hoe voer je het ongemakkelijke gesprek? In de klas, maar misschien eerst eens te beginnen in het team?  Durven we nog het ongemakkelijke gesprek te voeren? Diversiteit (in de breedste zin van het woord) roept vaak ongemak op, want dit brengt schuring en botsing met zich mee. Terwijl het ook interesse en nieuwsgierigheid zou kunnen oproepen. Schuring en conflict zijn niet goed of fout, maar kunnen leerzaam en van toegevoegde waarde zijn. Als er ruimte is voor al die verschillende stemmen en dat eventuele schuren, pas dan is er sprake van inclusie. Van wrijving komt glans; daar draait het om in teams en in de klas. Dus laat maar schuren!

In deze sessie oefenen en ervaren we met elkaar het ongemakkelijke gesprek; het conflict in een veilige ruimte.

Aanmelden voor de masterclass

Voor wie?

Deze masterclass is specifiek voor onderwijsprofessionals werkzaam in het mbo.

Over Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie

Bij het kennispunt kunnen onderwijsprofessionals werkzaam bij mbo-scholen terecht voor informatie, kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden over Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie. Het Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie is één van de kennispunten van de MBO Raad.

 

Deel dit artikel met collega’s

Geïnteresseerd in meer activiteiten?

Kijk hier