Voorbij de fragmentatie, op zoek naar de samenhang

Eind 2019 gaf de minister Van Engelshoven de opdracht aan het MBO om meer aandacht te besteden aan diversiteit en inclusie. Het afgelopen half jaar sprak School & Veiligheid met diverse mensen uit het veld en hoorden we verschillende geluiden. Iedereen vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan inclusie en diversiteit, maar het is zoeken naar het ‘hoe’.

Er gebeurt van alles dat mogelijk bijdraagt aan bewustwording. Aandacht voor Paarse vrijdag, de dag tegen racisme, internationale vrouwendag, genderneutrale toiletten, et cetera. Daarmee ligt echter het risico van versnippering en goed bedoelde losse initiatieven op de loer. De vraag is hoe je daar als school verbinding en samenhang in aanbrengt, waarmee je werkt aan een inclusief klimaat waar iedereen bij hoort en zich thuis voelt. Lees verder:

Lees hier het artikel Het belang van inclusie

Kijk ook even bij Aan de slag met inclusie voor voorbeelden hoe je je studenten op een andere manier met elkaar kan laten kennismaken.

 

Over School & Veiligheid

Leerlingen en studenten hebben een veilige schoolomgeving nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Stichting School & Veiligheid ondersteunt en stimuleert scholen daarbij, in opdracht van het ministerie van OCW. Dit doen zij door het geven van actuele informatie en deskundig advies via de website, trainingen, conferenties en de helpdesk.

Deel dit artikel met collega’s

Geïnteresseerd in meer inspiratie?

Kijk hier