Vragenvuur Pride

Wil je graag dat leerlingen met alle mogelijke seksuele- en genderidentiteiten zich prettig voelen op school? En wil je weten hoe je op een positieve manier het gesprek over gender en seksualiteit aangaat? Gebruik de video en lesbrief in de klas.

Voor veel mensen is Pride een betekenisvolle dag omdat het een moment is om de LHBQA+ gemeenschap zichtbaar te maken. Mensen voelen zich hier een keer niet de uitzondering, maar juist de norm. Deze video van Sexmatters kun je samen met je studenten bekijken om het belang van Pride te bespreken.
Video Pride

Deze lesbrief hoort bij de video Vragenvuur Pride en geeft je tips voor het gesprek over gender en seksualiteit met je studenten. Je bespreekt het belang van Pride, maar maakt het ook persoonlijk. Door jouw studenten na te laten denken over momenten waarop zij zich ‘anders’ voelden, leggen zij het verband tussen de insluiting en uitsluiting. Ze zien waarom het belangrijk is om discriminatie tegen te gaan.
Lesbrief Vragenvuur Pride

Over Sexmatters

Sexmatters zet zich in voor meer gelijkwaardigheid tussen mensen met  verschillende gender- (mannelijk, vrouwelijk en alles daartussenin en buiten) en seksuele identiteiten (LHBQIA+).  Ze doen dit door positief en taboedoorbrekend over seks en gender te praten en schrijven. Zij vinden het belangrijk om bestaande normen onder  de loep te nemen en geen nieuwe normen op te leggen.

Deel dit artikel met collega’s

Geinteresseerd in meer lesmateriaal?

Klik hier