Stories that Move – Zien & Zijn

Iedereen hoort bij verschillende groepen en speelt verschillende rollen. Hoe zien anderen jou? Hoe zie jij jezelf? Ken jezelf om de ander te leren kennen. De Stories that Move ontwikkeld door de Anne Frank Stichting kun je gebruiken om studenten te laten reflecteren op hun identiteit.

Wie ben ik? En wie zijn mijn klasgenoten? Iedereen hoort bij meerdere groepen. In de ene groep zal je andere kanten van jezelf laten zien dan in een andere groep. Dit werkblad van Stories that Move laat jouw studenten reflecteren op zichzelf. Welke onderdelen van hun identiteit kiezen ze zelf? Welke onderdelen zijn gegeven en welke veranderen met de tijd?
Handleiding werkblad   Werkblad
In de handleiding staan vragen en oefeningen om studenten naar zichzelf te laten kijken in relatie tot anderen.

In deze video van de Anne Frank Stichting vertelt Fadumiin hoe mensen haar zien en hoe ze echt is.
Video Fadumiin

Over Anne Frank Stichting

De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal en haar werk wereldwijd onder de aandacht, mede ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Deel dit artikel met collega’s

Geinteresseerd in meer lesmateriaal?

Klik hier