Train-de-trainer Open deur?!

Speciaal voor het mbo ontwikkelde de Anne Frank Stichting de scenario based game Open deur?! waarin omgaan met diversiteit centraal staat.

In deze game kruipt de student in de huid van Stephen, een student van 19 jaar die voor zijn deur een pakketje vindt. Hij heeft 24 uur de tijd om het pakketje bij de juiste bewoner te bezorgen. Hoe de kennismaking met de bewoners van zijn flat verloopt en de keuzes die hij maakt in het gesprek bepaalt de student als speler zelf. Gedurende de game komt de student erachter dat je met een open houding en oprechte interesse écht in verbinding kunt komen met een ander.

Training Open deur?!

door de Anne Frank Stichting

Woensdag 23 maart om 15.30 uur

 

Meld je aan voor de training Open Deur?! op 23 maart

 

Tijdens de training Open deur?! voor docenten vertelt een educatief medewerker van de Anne Frank Stichting je meer over de totstandkoming van de game, welke vaardigheden worden aangeleerd met deze game en natuurlijk hoe je de game kunt inzetten in jouw les. Daarnaast krijg je tijd om de game (deels) zelf te ervaren en te spelen, hoor je praktische tips, krijg je verschillende extra werkvormen aangereikt en kun je al jouw vragen stellen. Aan het einde van de training ontvang je nog een handleiding en een setje kaarten voor bij de extra werkvormen, die je helpt om de game in de les in te zetten.

Meer weten over de game Open Deur?!

 

Let the game begin! Open deur?! sluit aan bij het curriculum Burgerschap: politiek-juridische dimensie, sociaal-maatschappelijke dimensie en bevordert kritische denkvaardigheden. En draagt zo bij aan actief burgerschap.

Over Anne Frank Stichting

De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal en haar werk wereldwijd onder de aandacht, mede ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Deel dit artikel met collega’s

Geïnteresseerd in meer activiteiten?

Kijk hier